Tuesday, October 16, 2007

refshaleøen


Sammen med kunstakademiets grundskole satte vi os for at udforske Refshaleøen. Vi blev dog afsporet inden vi kom så langt - ud i et område som knapt kan have et navn. Inden da kom vi forbi denne omvendte Malmstrøm; et hul under vandet hvor der med stor kraft strømmer vand ud.


Dette træ er lige på kanten til at være et offentligt, men området generelt er et af de steder hvor man finder flest vilde æbletræer og mange forskellige sorter. Disse var dog ikke helt gode spiseæbler (endnu). Pia lavede lidt yderligere research på æbler og giftgrunde. Bortset fra at det er væsentligt at skylle æblerne, skal man også tænke på, at selvom det ikke er store mængder af giftstoffer, der kan opsamles i æblerne, så er det også en faktor hvor mange man spiser.


Nogen gange kan det være svært at afgøre om man er på inder- eller ydersiden af et hegn, det mærkes især her i området fordi overgangene mellem offentlige og private områder til tider er flydende.


Vi blev venligt inviteret indenfor til demonstration af et kunst projekt om at genskabe Twintowers i fuld størrelse i røg. Kort fortalt kastes en gigantisk firkantet stålramme påmonteret en række røgkanoner ud fra ca 400 meters højde. Røgsporene vil midlertidigt tegne bygningens konturer.


Associationer flyder frit og materialiseres nogle gange på bedste vis: både Edgar Allan Poe og Jules Verne skrev om malmstrømmen, og mytologiserede frit udfra en virkelig strøm på Lofoten i Norge. Peter Madsens selvbyggede ubåd åbner for tanken om en realisering af Jules Vernes verdensomsejling under havet.


Vi gætter på at pilehøjen på kanten til rensningsanlægget Lynetten har med Phytoremediering at gøre; en oprensningsteknik, der udnytter, at planter kan optage tungmetaller fra jorden.
Se flere billeder på denne wiki