Monday, April 24, 2006

Fra Metrostationen ved Lergravsparken og tur rundt i Amager strandpark / Søndag den 23 april 2006, i gråvejr.Amager strand som plejede at være Københavns helt specielle paradis, er nu blevet overtaget af et kæmpe lortehul af en kunstig strand. Amager strand som måske var lidt ubehjælpsom tidligere, den lidt for lavvandede/ildelugtende strand blev dog nydt af mange og især af det glade Helgoland folk.
Helgoland (1925-1994) (det turkise grønne badehus med friluftsbadning for børn og separate afdelinger for mænd og kvinder) var indbegrebet af charme og et københavnsk svar på den mærkeligste Sydhavskyst. Efter dagens dejlige solbadning kunne man sidde i cafeen med de farvede lamper og opservere flyene der landene og lettede. Lugten af salt blandet med vindmøller, den store blå gastank, kunne transporterer en til et andet sted. Men Helgoland måtte vige for den kunstige strand, og blev revet ned sensommeren 2004. Efter sigende skal der bygges et nyt badehus som erstatning for Helgoland, men man kan stadigvæk ikke se skyggen af det ude på den nye Amager strand.
På vores gåtur fandt vi også andet godt: Luksuslejligheder (med enkelte defekter/smuldrende mursten og rådne vinduer), noget der lignede bunkere ved den nye strand, men vist nok er omklædningsrum og toiletter. Det maritime ungdomshus, tegnet af arkitektkontoret PLOT, lystbådehavnen og Pias pølser (vi mener at der her kunne være grundlag for noget kaffelatte salg). Ta selv ud og kig, og prøv den nye strand, og hvis du bliver træt af det så gå tilbage mod Lergravsparken metro station, du krydser Amagerbanen, gå et smut ned af den og her træder du så ind i en helt anden verden.